Sunday, December 18, 2011

Perpecahan Hanya Akan Menguntungkan Pihak Lawan

بِسْــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

KITA kecewa dengan perkembangan yang sedang berlaku dalam PAS sekarang ini kerana ianya satu perkembangan yang tidak baik untuk parti. Namun begitu, untuk menukarkan prinsip kami yang selama ini terpahat dalam hati dengan menukarkan sokongan kepada Umno adalah tidak mungkin sama sekali kerana kami sayangkan PAS dan prinsip perjuangan parti. Para pimpinan PAS diharapkan agar berhenti bertelagah sesama sendiri kerana ianya hanya akan menguntungkan pihak lawan. Janganlah kita terperangkap dengan agenda pihak lawan yang sentiasa ingin melihat kita sesama sendiri bertelagah dan seterusnya berpecah belah.

TG Dato’ Harun Taib : “Jauhi Tuduh Menuduh dan Kita Sayang Kepada Semua Ahli Kita”

Kuala Lumpur, 17hb Dis 2011. Ketua Dewan Ulamak PAS Pusat, Tuan Guru Dato’ Hj. Harun Taib meminta agar semua ahli PAS tidak tuduh menuduh di antara satu sama lain sesama ahli jamaah kerana kita sayang kepada semua ahli kita tanpa membezakan di antara satu sama lain.

Demikian tegas beliau ketika mengulas tentang perkembangan terkini PAS sepertimana yang hangat diperkatakan oleh media massa sejak mutakhir ini.

"Menyayangi ahli kita adalah satu tanggungjawab syar'ie dan kita hendaklah berusaha agar mereka tidak lari daripada ikatan jamaah Islam, usaha ke arah menyayangi mereka dan 'mengekal'kan mereka dalam jamaah adalah satu yang wajib dilakukan dalam hidup berjamaah, ini adalah prinsip perjuangan PAS yang bersandarkan kepada ajaran Islam" ujar beliau lagi yang juga merupakan Adun Manir.

“Kita telah berusaha sedaya upaya untuk mencari ahli untuk menambahkan keahlian PAS, maka sudah tentu kita bertanggungjawab di sisi Allah untuk menjaga ahli dan menyayangi mereka sebagai ahli jamaah sepertimana yang terkandung dalam dalam prinsip perjuangan kita yang berdasarkan kepada tuntutan Islam” tegas beliau lagi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...