Friday, December 9, 2011

Dah Tersepit Baru Ingat PAS Ini Melayu

بِسْــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Apabila orang Melayu mula menolak Umno, maka baru pemimpin Umno teringat bahawa Pas adalah parti orang Melayu. Selama ini mereka memandang PAS sebelah mata sahaja, seolah-olah PAS bukan parti Melayu. Sewaktu mereka kuat seolah-olah PAS ini, parti haram. Apa yang mereka tidak buat kepada PAS selama ini.

Berapa ramai di kalangan pimpinan PAS yang ditangkap ISA, ditukar tempat kerja, diturun pangkat, diskriminasi bantuan, menganak tirikan Kelantan, menghalang ustaz-ustaz PAS daripada memberi ceramah agama.

Sekarang mereka cuba mengajak PAS bersatu atas nama perpaduan Melayu, kononnya Melayu terancam pada hal yang terancam ialah Umno. Terbaru seruan Datuk Seri Najib di dalam Persidangan Agung Umno supaya PAS meninggalkan Dap demi agama dan melayu, dan menuduh Pas kuda tunggangan Dap

1. Ketika mereka menuduh DAP mengancam Melayu, rakan sejawat mereka “MCA” begitu biadab dengan Islam dan Melayu. Kenapa mereka tidak menegur keceluparan mulut Presiden MCA Chua Soi Lek terhadap Islam. Cuba bayangkan jika ucapan itu keluar daripada pemimpin DAP? Semalam NGO pro Umno di Pulau Pinang menghadiahkan replika kek najis kepada Yang Amat Berhormat Lim Guan Eng sempena ulang tahun ke 51. Ajaran mana yang mengajar sikap begini? Adakah ini yang dikatakan Islam wasatiah?. Semua tindakan ini memalukan Islam dan menjauhkan orang bukan Islam dengan Islam yang harmoni dan mulia.

Pemimpin Umno hentikanlah pelawaan untuk bersatu dengan PAS. PAS mempunyai jati diri dan tahu meletakkan kompas perjuangan. PAS mendahului Islam daripada segalanya, walaupun apa cercaan yang diterima kerana ini adalah lumrah perjuangan. Perjuangan PAS semakin diterima, sentiasa segar di hati rakyat, ketika Umno sedang mengalami mimpi ngeri untuk mara ke hadapan.

Ustaz Idris Ahmad
Ahli Jawatankuasa PAS Pusat
9/12/11

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...